top of page

De jeugd heeft de NEI & NLP toekomst!

Evi Hellings & Annette van Dalsum

“In eerste instantie dacht ik; daar ben ik toch veel te jong voor”. Deze uitspraak van Annette van Dalsum, Neuro Emotionele Integratie (NEI) & Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) Coach, geeft weer dat het niet zo vanzelfsprekend is op deze jonge leeftijd te starten met een eigen coach praktijk. Toch hebben zij en haar collega Evi Hellings de stap gewaagd en zijn ze vol enthousiasme hun ondernemerschap gestart. Hun missie is zoveel mogelijk leeftijdsgenoten te bereiken met de positieve boodschap: “Ook al zit je niet lekker in je vel, er is iets aan te doen!”

In het 18-jarige bestaan van het opleidingsinstituut hebben we zelden zoveel jonge mensen in de NEI en NLP-opleiding mogen verwelkomen als de laatste jaren. In de huidige tijd waar zoveel van hun leeftijdsgenoten worstelen met thema’s als hoog gevoeligheid, studiekeuzes maken, jezelf leren kennen en weten wat je nu werkelijk wilt, vraagt het heel veel moed om je hart te volgen. Deze twee jonge NEI-therapeuten hebben al heel vroeg in hun leven deze keuze gemaakt en gaan nu in de praktijk hun passie uitdragen. Dit is een mooi voorbeeld hoe deze generatie bewust ongewenst gedrag en emoties onderzoekt en niet langer in oude patronen blijft hangen.

Annette (23) heeft sinds dit voorjaar haar eigen praktijk voor integrale coaching & therapie. En is in september 2017 gestart met de NLP & NEI-opleiding. ‘Ik was toen net afgestudeerd aan de opleiding pedagogiek en op zoek naar extra vaardigheden en kennis, voordat ik daadwerkelijk het werkveld zou gaan betreden. Ik wist dat ik me sowieso nog verder wilde ontwikkelen in gespreksvoering en dat ik naar een bepaalde diepgang opzoek was. Wat die diepgang nu precies was vond ik moeilijk te definiëren. In mijn opleiding pedagogiek was ik namelijk altijd op zoek naar meer uitdaging, meer diepgang en naar meer kennis. Ik dacht door de lat hoog te leggen en voor hele uitdagende en complexe stages te kiezen, die diepgang wel te vinden. Toch vond ik die diepgang niet en dat maakte alleen maar meer dat ik verder wilde leren. Maar wat wilde ik nu nog precies gaan studeren en waar vond ik die gezochte diepgang dan wel? Daar kwam ik telkens maar niet uit. Totdat ik een studiekeuze ‘test’ deed. Daar kwam zo duidelijk de NEI en NLP-opleiding naar voren! In eerste instantie dacht ik; daar ben ik toch veel te jong voor. Maar vooral ook door mijn eigen positieve ervaringen met NEI was ik al snel helemaal enthousiast en wist ik zeker dat ik dit wilde gaan doen’.

Binnen het opleidingsinstituut zien we al enkele jaren dat jongeren steeds meer de weg naar bewustzijn cursussen, communicatietrainingen en toepasbare spiritualiteit vinden. Wat maakt dat zo bijzonder? Niet eerst jezelf tegenkomen tijdens je midlifecrises of jarenlange onderdrukte emoties die zich hebben opgebouwd tot fysieke klachten ervaren, voordat je de stap tot verandering zet. Nee, deze jonge groep mensen voelt de innerlijk drive om betekenis te geven aan hun bestaan, vinden het natuurlijk dat emoties een wezenlijk onderdeel spelen in het bepalen van ons (onbewuste) gedrag en dat onderdrukking ervan leidt tot disbalans. Ze leven het. En dragen het uit door anderen bewust te willen maken en te coachen op hun eigen weg.

Wat doen ze precies?

Ze werken met de NEI/NLP methode. Dit is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van wat we hebben ervaren zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties waardoor er sprake kan zijn van incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Zo ontstaat er een disbalans wat ertoe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren.

Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan welke weer resulteren in stress welke uiteindelijk via de geest zijn invloed heeft op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen. Dat uit zich bijvoorbeeld in:

Ongewenst Gedrag:

Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wilt stoppen met roken maar het lukt je niet, je wilt zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.

Ongewenst Gevoel:

Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot: leer – en concentratieproblemen, stress of slapeloosheid.

Fysieke Klachten:

Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

Evi Hellings (20) kan hierover meepraten. Als jong, hooggevoelig meisje was ze op zoek naar iets wat haar kon helpen. Door haar eigen ervaringen weet ze als geen ander hoe lastig het is om niet lekker in je vel zitten en niet te weten hoe je het kunt veranderen. ‘Deze methode maakte dat ik me begrepen voelde. Dat is niet vanzelfsprekend voor mij als HSP-er, hierdoor wist ik wel dat ik op het juiste adres was. Inmiddels ben ik sinds dit jaar in het trotse bezit van mijn NEI-diploma. Ik wil anderen helpen en dit is voor mij de belangrijkste reden om mijn praktijk “La Vie” op te starten, legt Evi haar keuze uit, leeftijd maakt helemaal niet uit, ik kan juist jongeren beter begrijpen’.

Dus NEI & NLP zijn methoden om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier op te lossen. Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig en ook is het niet nodig opnieuw door het geleden trauma heen te gaan. Sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren mensen NEI/NLP- therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker -voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkaden/problemen een mooie methode/werkvorm.

Als ervaren NEI & NLP Coach komt Monique Bos (51) veel jongeren tegen in haar praktijk die ze sinds 2010 met veel plezier voert. Monique biedtde mogelijkheid voor cursisten die bijna de NEI-coach opleiding hebben afgerond, een stagedag aan. ‘Dit betekent dat de aankomende NEI-coach bij mij een dag meeloopt in mijn praktijk. Afgelopen voorjaar hebben Annette en Evi, als jongste NEI-ers, meegelopen in mijn praktijk. Wanneer je een dag meeloopt in mijn praktijk zie hoe divers je werk kan zijn en dat je te maken krijgt met allerlei leeftijden, bijvoorbeeld een baby van 10 dagen oud, maar ook een ouder echtpaar van 84 en 85 jaar. Het aantal geïnteresseerden in een NEI behandeling maar ook het volgen van de NEI-coach opleiding neemt iedere jaar toe. Hoe mooi is het dan wanneer ook jongeren hierin mee gaan en op zo’n jonge leeftijd al dit beroep gaan uitoefenen,” aldus Monique. ‘Het behalen van mijn NEI-coach diploma is één van de mooiste dingen in mijn leven die ik tot nu toe heb gedaan. Ik ben er heel trots op en begrijp Evi en Annette helemaal met hun gekozen pad en de passie die ze voor dit mooie vak hebben. Het heeft mijzelf zoveel gebracht en merk dit nog iedere dag. Al zeven jaar lang help ik in mijn praktijk cliënten met deze effectieve, snelle methode. Het is zo’n bijzonder werk omdat niet één consult hetzelfde is. Het is prachtig om te zien wat je voor mensen, jong en oud, kunt betekenen. Door mijn enthousiasme over NEI therapie ben ik ook drie jaar geleden van start gegaan met het geven van module 1 “praktische werken met de biotensor”, hierdoor ben ik met het opleidingsinstituut van Jolanda samen gaan werken en ben ik in 2017 ook module 2 “emotioneel evenwicht” gaan gegeven in Veghel’.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook een NEI of NLP-sessie ervaren? Neem dan gerust contact op met Evi of Annette. Op de website vind je een uitgebreide lijst met gecertificeerde coaches.

Warme groet,

Jolanda Vleugel

Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching & Therapie

Contact:

Evi Hellings Praktijk La Vie Coaching 06 83568643

Annette van Dalsum Praktijk voor integrale Coaching & Therapie

06 21658203

Monique Bos Praktijk Feeling Nature 06 26 30 32 47

https://www.jolandavleugel.nl/coaches

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page