top of page

Talents To Tokio - Jongeren in contact met hun talent

In december maakte ik voor het eerst kennis met het project Talents2Tokio. De essentie van dit traject, jonge sporters die gepassioneerd en enthousiast bezig zijn met hun droom, hun sportieve doel en hoe ze dit willen bereiken, raakt direct aan de kern en missie van mijn bedrijf. Vanuit OLIJV – Opleidingsinstituut voor Integrale coaching Jolanda Vleugel – verzorgen we opleidingen en workshops op het vlak van vitaliteit, communicatie en talentontwikkeling. Onze missie is om mensen te helpen hun unieke bijdrage en hun potentieel te ontdekken en ze vrij te maken om daar expressie aan geven. We volgen de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en zijn dan ook continu bezig met vernieuwing en inspiratie, net zoals de jonge sporters van T2T dat doen. Vanuit dat gegeven hebben we dan ook besloten om ons direct te verbinden met dit bijzondere initiatief.

Naast volwassenen vinden ook veel jongeren de weg naar ons instituut. Ook daar ligt een mooie parallel. Jongeren worstelen vaak met thema’s als prestatiedruk, studiekeuzestress en hooggevoeligheid. Wat wil ik? Wat kan ik? En zoeken een effectieve manier om ongewenst gedrag; ‘Je wilt het één, maar doet het ander’ of ongewenst gevoel zoals onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst en eenzaamheid, bewust te worden en te veranderen. Ze ontdekken wat wel werkt en leren nieuwe patronen te creëren die effectief zijn. We zien het dan ook als kans om jonge sporters als inspiratie te verbinden aan onze trainingen. Toen ik in december met Estée Gerritsen en haar moeder aan de praat raakte, ontstond bij mij direct het idee om met haar wat te gaan ondernemen. Hoe we dat precies gaan doen, gaan we in overleg met T2T nog concreet maken.

Vanuit mijn trainingsachtergrond weet ik dat het stellen van doelen en het continu ontwikkelen van je talent essentieel is om dat te bereiken wat je voor ogen hebt. Wat we zien in onze trainingen is dat als iemands unieke bijdrage erkenning en de ruimte krijgt, zowel binnen de familie als ook in werk, studie of sportieve omgeving, dat dan het potentieel in volle omvang vrijkomt om succesvol te zijn. Om dit te durven ontwikkelen is een veilige omgeving nodig. Wij hebben in Groesbeek sinds enkele jaren een trainingsruimte ontwikkeld en in gebruik waar we dagelijks met groepen van 15 á 20 mensen hieraan werken. Door zonder oordeel kunnen kijken naar wat er is ontstaat bij onze deelnemers de ruimte en mogelijkheid om die kracht te ontdekken.

Ons programma NLP/NEI Talentontwikkeling gaat over wie iemand werkelijk is en wat zijn idealen zijn. De diepere lagen van iemands persoonlijkheid worden aangesproken: kwaliteiten, identiteit, overtuigingen, waarden, verlangens en wensen. Jongeren die hieraan deelnemen zijn in staat hun doelen te bereiken, hun talenten ten volle in te zetten en verantwoordelijkheid ten opzichte van het gestelde doel te nemen. Tevens werken we in dit programma met talentenopstellingen. Dit is een topografie van je idealen en kwaliteiten. Het is een methode om de verhouding tussen jouw ambitie en je unieke kwaliteiten te verwezenlijken en in kaart te brengen. Dit geeft ruimte voor groei en ontwikkeling ook voor wensen en talenten die wellicht nog verborgen zijn. Zoals gezegd zien we hier mogelijkheden om verbinding met het verhaal van Estée te maken.

Kortom we zien heel veel herkenning in de weg die de jonge sporters van het programma Talents2Tokio op gaan en dragen graag vanuit ons opleidingsinstituut ons steentje bij!

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page