top of page

Vaccinaties


Vaccinaties - Vanessa de Vries

Blog Flocean - Amsterdam

Op de laatste dag van de NEI-opleiding ging het over vaccinaties. Er ging een nieuwe wereld voor mij open. Ik was – als arts - weer eens geschrokken van wat ik daar allemaal te horen kreeg. Als moeder had ik al lange tijd een onbestemd gevoel over het vaccineren. Dit gevoel kreeg ik nadat ik in een tijdschrift een artikel las over moeders die hun ervaringen met de mogelijke bijwerkingen van vaccinaties deelden. Als arts dacht ik altijd: waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan. Een prikje met weinig klachten vervangt een periode van ziek zijn. Hoe gemakkelijk is dat! Ik vond het een ware uitvinding.


”Believe nothing, no matter where you read it or who said it, no matter if I said it, unless it agrees with your own reason and common sense.” - Buddha


Toch bleek ik niet volledig geïnformeerd. Automatisch ging ik er vanuit dat de overheidsinstanties goed voor ons zorgen en onze veiligheid op nummer 1 zetten. Dat blijkt helaas niet het geval te zijn.


Wat ik niet wist:

 1. Vaccinaties komen op de markt zonder uitgebreid te zijn getest. Onze kinderen krijgen vaccinaties ingespoten zonder dat men weet of het middel bijwerkingen zal hebben op korte of lange termijn. Dit terwijl elk ander medicijn dat op de markt komt uitgebreid is getest en aan strenge regels voldoet.

 2. De dood van de achtjarige Freek Hagoort op 9 maart 2009, drie dagen na een BMR-DTP-vaccinatie, was uitgebreid in het nieuws. Er is toen zelfs een klacht bij de Nationale Ombudsman ingediend. De ouders konden pas een bijsluiter inzien via een proces bij het Europees Hof. De minister besloot toen dat de verwerking van bijwerkingen niet meer via het RIVM mocht lopen, maar via het Lareb-bijwerkingen meldpunt. Sindsdien moet de volledige bijsluiter worden vrijgegeven. Nog steeds ontvang je voorafgaand aan het vaccineren op het consultatiebureau geen bijsluiter. Deze kun je nu wel vinden op de site van het RIVM.

 3. Nadat bleek dat er giftige kwikverbindingen (thiomersal) in de vaccinaties zaten, zijn deze in Nederland niet uit de handel gehaald, zoals wel gebeurde in Amerika. Minister Klink besloot dat onze voorraad opgemaakt moest worden.

 4. In Japan vaccineren ze kinderen pas na het tweede jaar. Nadat dit beleid werd doorgevoerd, daalde daar het aantal sterfgevallen aan wiegendood enorm. Onderzoek in Australië naar het effect van vaccinatie bij vroeg geboren baby’s toonde aan dat vaccineren een duidelijk negatief effect heeft op de ademhaling van deze kindjes. http://agreenroad.blogspot.nl/2012/05/dr-viera-scheibner-phd-vaccination.html

 5. Vaccinaties worden gegeven op basis van achterhaalde gegevens. Difterie was een ziekte die ontstond bij slechte hygiëne en armzalige omstandigheden zoals in de oorlog. Daar is al lang geen sprake meer van. Tetanus komt van koeien en paardenuitwerpselen; hier komen onze kinderen nauwelijks meer mee in aanraking. Dit stamt uit de tijd dat we paardenkarren hadden in de straat en iedereen een koe thuis had. Ziektes als rode hond, mazelen en de bof geven op kinderleeftijd bij gezonde kinderen nauwelijks risico’s. Eventueel zouden wij onze kinderen op een later tijdstip kunnen vaccineren om de risico’s op latere leeftijd te voorkomen. De kans op polio met verlammingsverschijnselen is zeer klein. De vraag is of de voordelen van het vaccineren wel opwegen tegen de bijwerkingen.

 6. Dat uit de statistieken blijkt dat toen men in 1957 ging vaccineren, er wereldwijd al een daling van 90% te zien was van de sterftecijfers t.a.v. virussen. En dat er nooit met degelijk onderzoek bewezen is dat de daling daarna gekomen is door het vaccinatieprogramma. (Het boek International Mortality Statistics van Michael Alderson)

 7. Dat vaccinatie geen verplichting is maar een recht. Je bent dus als ouder zelf aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van het vaccin.

 8. Vaccinatie tegen meningokokken wordt gedaan met een vaccin van de Meningokokken C i.p.v. het oorzakelijke Meningokokken B.

 9. Mensen ondanks vaccinatie alsnog na besmetting ziek worden.

 10. Dat er in vaccinatie gebruik gemaakt wordt van stamcellen van apen die mogelijk geïnfecteerd zouden kunnen zijn met gevaarlijke virussen zoals HIV en van dierlijk kippenei-materiaal dat besmet kan zijn.

 11. Dat er na de vaccinatie een tekort aan vitamine C kan ontstaan, met als gevolg bloedingen, botbreuken, immuunstoornissen. Zo lijkt er een verband te bestaan tussen het ‘shaken baby syndroom’ en vaccinatie.

 12. Dat kinderziektes nodig zijn voor onze groei en het opbouwen van een gezonde weerstand

 13. De vaccins met 7 ziektes tegelijkertijd worden ingebracht op een onnatuurlijke manier, waardoor de natuurlijke afweer via de slijmvliezen, darmen of de huid niet wordt ingeschakeld om ons te beschermen tegen ziektes zoals dat bedoeld is.

 14. Dat 7 ziektes tegelijkertijd verwerken voor een baby zonder afweer zeer veel stress oplevert.

 15. Het effect van vaccinatie blijkt in Afrika al naar 1x vaccineren voldoende. In Nederland wordt er voor alle zekerheid 3 x zo vaak gevaccineerd. Voor wie is dat voordelig?

Reden te meer om ons te verdiepen in de materie over vaccins en onze kinderen niet klakkeloos te laten vaccineren volgens protocol. Ik ben zeker niet tegen vaccinatie. Er zijn gelukkig meerdere wegen naar Rome. Laat je niet misleiden door schijnveiligheid en de economische belangen van de industrie. Informeer jezelf en kies dan de beste weg voor je eigen kind.


Enkele tips ten aanzien van vaccinaties zijn:

 • Rondom de vaccinaties vitamine C suppleren

 • Niet voor het tweede jaar vaccineren

 • Geen vaccinatie bij ziekte of verlaagde weerstand

 • Alleen de vaccinaties geven die er nog toe doen

 • Niet meerdere vaccinaties tegelijkertijd

 • Homeopathische vaccins overwegen

 • ‘Ontstoren’ (ontgiften) van bijwerkingen met homeopathische middelen

Wil je hier meer over weten, zie dan onderstaande literatuur en informatiebronnen

Voor het ontstoren van de bijwerkingen bij kinderen en volwassen kun je bij mij terecht. Mijn opleidster Jolanda Vleugel gaf enkele voorbeelden met verbazingwekkende effecten. Voor mijn gevoel zou ik de hele wereld willen ontstoren. Helaas is dat niet mogelijk. Hopelijk zorgt deze blog voor een toename van de bewustwording over het vaccinatiebeleid in Nederland. Met als gevolg dat ontstoren niet meer noodzakelijk zal zijn.


Bron: Flocean

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page