top of page
Handdruk

Coaches

Zoek je een NLP-, NEI- of Systemische-coach? Hieronder staan alle coaches van Nederland, Belgie en Duitsland! Er is er vast een bij jou in de buurt. De coaches staan gesorteerd op postcode. 

Ben je op zoek naar een goede NEI-coach/therapeut, maar weet je niet waar je deze kunt vinden? En heb je vragen over de kwaliteit van de opleiding die ze gevolgd hebben? 

 

Heel logisch om deze vragen te hebben als je overweegt een consult te boeken bij een NEI coach/therapeut. In dit artikel maken we je wegwijs in de wereld van NEI. 

 

Ten eerste is het belangrijk te weten wat een NEI-therapeut precies doet. NEI-therapie is een therapievorm die in 1995 voor het eerst geïntroduceerd werd in Nederland. Sindsdien zijn er veel therapeuten die deze techniek in hun praktijk toepassen en dit aantal groeit. NEI, afkorting van neuro emotioneel integratie, is een therapeutische interventie die gericht is op het opsporen van emotionele, mentale en fysieke blokkades. Blokkades die niet thuishoren in een vitaal en gezond functionerend lichaam. 

 

Je lichaam communiceert door middel van signalen. De kunst is deze te herkennen en op een juiste manier te vertalen. Zodat je bewust wordt van je situatie en het ontstaan ervan. Een NEI-therapeut verstaat deze kunst en is erin getraind op een heldere wijze deze vertaling voor jou te maken. Zodat het je bewustzijn en rust geeft. Ook geeft het je krachtige fysieke ondersteuning op het moment dat blokkades worden opgelost. 

 

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met een blokkade. Sommige lossen zich vanzelf op en andere hebben meer tijd en zorg nodig. Bij blokkades kan je denken aan fysieke klachten zoals vermoeidheid, darmklachten, allergieën, hormonale klachten, ongewenste kinderloosheid, burn-out en aan mentaal-emotionele klachten zoals angsten, depressies, moeite met keuzes maken, verslavingen, relatieproblemen, concentratieproblemen en nog veel meer. 

 

Het is belangrijk dat NEI-therapeuten zich tijdens hun opleiding grondig verdiepen in deze veelheid aan blokkades en variaties daarin. Dit vraagt tijd, training en een ontwikkelende houding van therapeuten die het vak willen gaan beoefenen. Onze ervaring is dat wanneer een NEI-therapeut een vakopleiding van een jaar heeft gevolgd en zich intensief heeft verdiept in de samenhang van emoties en gedrag vanuit de vijf elementenleer en dit getoetst is met een examen, zij hieraan voldoen. Tijdens deze jaaropleiding heeft de NEI-therapeut gerichte praktijkervaring opgedaan door oefensessies en intervisies. Het is daarnaast belangrijk dat therapeuten zich regelmatig bijscholen om up-to-date te blijven in het vakgebied. Bovenstaande coaches voldoen allemaal aan deze voorwaarde.

 

NEI Mastertherapeuten hebben naast hun basisopleiding ook een masteropleiding gevolgd waarbij ze zowel hun kennis hebben verdiept als verbreed. Van hen kun je uitgebreide kennis over de Chinese geneeskunde en het menselijke lichaam verwachten. Zij beschikken over unieke protocollen waarmee ze nog beter de problemen rondom gewicht, hormonen, voeding, chronische ziekte, zwangerschap en kinderen kunnen behandelen in hun praktijk. 

 

Kortom een NEI-therapeut die staat voor kwaliteit, professionaliteit en ervaring staan op onze coachpagina en zijn eenvoudig in jouw omgeving te vinden. Tijdens een ongeveer 1,5 uur durend NEI-consult word je op een zorgvuldige manier begeleid in het opsporen, vertalen en integreren van je blokkade waardoor jouw vitaliteit en & levensvreugde weer kan stromen.

Hoe vind je een goede coach?

bottom of page