top of page
afbeelding Verbinding.jpg

Bijscholing 'Verbroken Verbinding'
Geboortepatronen zichtbaar in beeld -

3 juli 2023 en 15 januari 2024- Groesbeek 

 

Geboorte is een magisch moment in je leven. We hebben het allemaal ervaren en iedereen heeft zijn eigen verhaal. Een goede start geeft je een goede basis in het leven. Maar wat als je start minder soepel is verlopen? Wat betekent dat voor je ontwikkeling? Verbroken verbindingen die prenataal en tijdens de geboorte worden opgedaan, kunnen een diepe imprint achterlaten. Dit leidt vaak tot een bepaald gedrag en belemmerende overtuigingen die ons in de weg staan om een gezonde relatie aan te gaan met onszelf en anderen.
 

Immers kinderen van wie de ouders betrouwbare bronnen van troost en kracht vormen, hebben een levenslange voorsprong, een soort buffer tegen het lot welke hen kan overkomen. Hoe ontvankelijker de volwassen is voor het kind hoe dieper de gehechtheid en hoe waarschijnlijker het is dat het kind een gezonde manier zal ontwikkelen om met eigen innerlijke emoties om te gaan en daarmee ook een gezonde sociale plek kan innemen. Immers van nature zijn wij een ‘heel’ mens, zonder beschadigingen. 

Deze bijscholing is erop gericht je bewust te maken van de verschillende patronen en dynamieken die ontstaan door een verbroken verbinding en de behoeften te herkennen die daaruit voor voortvloeien. En wat er nodig is om de verbinding weer te helen.  

Dit alles wordt aangeboden in een praktisch protocol welke direct toepasbaar is in je praktijk.

.

Wat komt aan bod:

 

 

  • Gedrag en behoeften van kinderen en volwassenen bezien vanuit de perinatale en prenatale periode

  • 38 patronen die invloed hebben op de verbinding tussen moeder en kind

  • Het toepassen van het protocol ‘Verbroken verbinding’ 

  • Praktische toepassingen binnen NEI, NLP en Systemische Coachtechniek 

  • Waar ontstaan hechtingsproblemen en wat kan je er preventief aan doen 

 

 

Algemene Informatie
We leiden cursisten op om zelfstandig te werken in een praktijksituatie. De cursist is zelf in staat om het protocol toe te passen en indien nodig aan te passen aan zijn eigen werksituaties. Tevens is de cursist in staat om zelf de diverse procedures te interpreteren en de verschillende principes te integreren op zijn eigen achtergronden en werkveld. Dit is alles ter bevordering van het heelwordingsproces van de cursist, de cliënt en het grotere geheel.
De cursist wordt aangemoedigd om zelf te ervaren wat ‘werkt’. Energie is een beweging en geen mens is hetzelfde, dus de cursist wordt uitgedaagd flexibel te zijn en met creatieve oplossingen te kunnen komen. Er wordt van de cursist een open mind een nieuwsgierige instelling en HBO-denkniveau gevraagd. 

 

Therapeutische Vorming
Het uitoefenen van het beroep therapeut/coach eist een combinatie van kennis en therapeutische vaardigheden. Beide zijn nodig om processen van onze patiënten goed te kunnen begrijpen en begeleiden. Naast het leren van theorie en technische aspecten van het holistisch werken geven we ook aandacht aan de therapeutische vorming. Door middel van praktijkgerichte oefeningen bekijken we de aspecten van de relatie therapeut-cliënt. Zo kan je jouw vakkundigheid en bewustzijn uitbreiden en verdiepen.

 

Tijden en locatie
De kosten van de basisdag bedragen € 150,-

Dit is inclusief een uitgebreide manual, protocol en een biologische vegetarische lunch, koffie en thee.
De workshop start om 9.30 uur. Vanaf 9.00 uur ben je van harte welkom om alvast een kopje thee of koffie te drinken. We sluiten om 16.00 uur de workshop af. We geven al onze workshops en trainingen op  
onze opleidingslocatie is gelegen aan Kerkstraat 7, 6561 CC te Groesbeek.

De bijscholing is geaccrediteerd door de KTNO nr. K8328 & CAT Collectief Alternatief Therapeuten.

bottom of page