top of page
meeuwen
Wat is NLP
Doelstelling
IMG_3334-1.PNG

"De samensmelting van kennis van spirituele grootheden, die Jolanda overbrengt op haar eigen zinnige manier, heeft mijn leven verrijkt op alle vlakken die je maar kunt bedenken."

David J. Niekamp

NLP opleiding

3370 (Medium).JPG

“Ik prijs me zeer gelukkig dat ik dankzij de gevolgde NEI- & NLP-opleiding bij Jolanda, een fantastische basis heb kunnen leggen voor het starten van mijn eigen praktijk. Ik ben erg dankbaar dat Jolanda op mijn pad is gekomen. Mede dankzij haar vakkundigheid, enthousiasme, betrokkenheid en liefdevolle coaching & docentschap, ben ik nu waar ik graag wil zijn. Ik gun iedereen deze mooie investering in zichzelf!” 

 

Floor Pape

NEI en NLP Opleiding

Programma
Opleidingsduur
Locatie
Investering
Examen

NLP Practitioner Coach Opleiding

NLP - Neuro Linquïstisch Programmeren

 

 ‘Niets heeft enige macht over mij,

anders dan die welke ik eraan geef middels mijn gedachten.’

Anthony Robbins

 

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is meer dan een communicatie model. NLP stelt je in staat je onbegrensde keuzemogelijkheden te herkennen in iedere actie die je onderneemt. NLP is een zeer praktische manier die duidelijk maakt dat onze gedachten, gedrag en handelen wordt bepaald door onze voorgeprogrammeerde ideeën, overtuigingen en onbewuste reacties. NLP helpt mensen om hun innerlijke ervaring, gedachten en overtuigingen die belemmeren en waar ze last van hebben, te transformeren. Zodat ze niet langer in de weg staan om hun verlangens en doelen te realiseren.

NLP kan helpen om je werk makkelijker te maken, je carrière te versnellen, je communicatie te verbeteren, je onderneming sneller te laten groeien en om weerbaarder in je leven te staan.

 

Ben je op zoek naar persoonlijke ontwikkeling, excelleren in communicatieve vaardigheden of een coaching opleiding? Deze NLP Practitioner Opleiding geeft je een stevig fundament en biedt je veel nieuwe mogelijkheden. In een NLP opleiding leer je om sterker en krachtiger in je leven te staan en je communicatie vaardigheden aan te scherpen zodat je letterlijk met iedereen contact kunt maken.

 

Doelstelling

In de NLP Practitioner Coach Opleiding leer je hoe je effectieve NLP technieken en moderne communicatievaardigheden eigen kunt maken. Door zelf te beoefenen (Practitioner = Beoefenaar), door zelf te ervaren, vorm je de basis voor de vertaling naar je eigen situatie. Privé: je partner, kinderen, familie en vrienden, of werksituatie: collega’s, leidinggevende of directeur? Door de vele technieken en oefeningen krijg je verhelderende inzichten en meer mogelijkheden om de geleerde NLP technieken te passen, te beoefenen. NLP biedt je de mogelijkheid om op effectieve wijze veranderingen bij je jezelf en anderen te bewerkstelligen.

 

Voor wie

De opleiding is gericht op zowel persoonlijke behoefte als ook voor verschillende beroepsgroepen zoals o.a. : psychologen, therapeuten, hulpverleners, leerkrachten, personeelsfunctionarissen e.d.

In deze opleiding staat jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Je wordt je bewust van de onbewuste sturing achter je communicatie, gedrag en emoties. Je ontdekt zowel succesvolle als beperkende patronen en overtuigingen zodat jij weet wat je tegenhoudt of juist in beweging brengt. Hoe je dit kunt veranderen of juist inzetten. Neuro Linguïstisch Programmeren is een sterk en succesvol instrument om strategieën te bepalen en doelen de bereiken. Door te werken met het communicatiemodel en de technieken van NLP ontwikkel je jezelf en leer je effectief te communiceren op ieder gewenst gebied.

Wanneer je een NLP opleiding wilt volgen is de NLP Practitioner Coach Opleiding de eerste stap. Je maakt kennis met alle onderdelen van de NLP technieken, waarbij vooral het doen en ervaren centraal staan. Je werkt met jezelf en met anderen om te zorgen dat je krachtiger wordt en je communicatie effectief verbetert.

Het programma in het kort:

 • Basis van NLP

 • Doelen stellen

 • De sleutels tot succesvolle communicatie

 • Onze Gedachten: Modaliteiten en sub-modaliteiten

 • De kracht van Taal (taal en interview vaardigheden)

 • Ankeren (positieve stemmingen creëren en patronen doorbreken)

 • Herkaderen (de structuur van bekrachtigend denken)

 • Het ontdekken van je onbewuste strategieën en patronen

 • NLP werkmodel: Huidige versus gewenste situatie. Hindernissen versus hulpbronnen

 • Werken met de tijdlijn en Time Line Therapy

 • Familieopstellingen

 

Niveau

De NLP Practitioner Coach opleiding van Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching en Therapie heeft een HBO opleidingsniveau. Toelating vraagt een MBO, HBO of WO vooropleiding. Voor kandidaten die geen MBO vooropleiding of aanwijsbaar HBO denkniveau hebben, bieden wij de gelegenheid voor een mondelinge intake. Op grond van de verkregen informatie kan het mogelijk zijn alsnog te kunnen worden toegelaten tot deze opleiding.

 

Opleidingsduur en studiebelasting

De opleiding bestaat, naast 2 dagdelen familieopstellingen, uit 18 dagen (36 dagdelen elk 4 uur) en heeft een looptijd van een jaar. Voor de reeks oefenavonden/middagen (intervisiegroepen) mag je rekenen op ongeveer 20 uur. Intervisie vindt minimaal vier keer per jaar plaats. De inhoud krijgt vorm in samenspraak met de groep. Daarbij wordt je geacht actief te participeren. Doel: bespreken/behandelen casuïstiek en persoonlijke ervaringen delen. Een docent is aanwezig voor praktische en theoretisch ondersteuning. Daarnaast vergt de literatuur- en manual studie ongeveer 20 uur. Het schrijven van een reflectieverslag neemt 10 tot 20 uur in beslag.

 

Tijden en locatie

De opleidingsdagen starten om 09.30 uur en eindigen rond 17.00 uur, de opleidingslocatie is gelegen aan de Kerkstraat 7, 6561 CC te Groesbeek.

 

Aanwezigheidscriteria

Het is in principe niet mogelijk om gemiste dagdelen op een ander moment in te halen. Daarin speelt niet alleen je eigen ontwikkeling maar ook de ontwikkeling van het groepsproces een rol. Studenten dienen minimaal 80% van de totale opleidingstijd aanwezig te zijn. Indien de student om dwingende redenen moet missen bestaat de mogelijkheid tot aanvullende opdrachten. Studenten die meer dan 6 dagdelen hebben gemist, kunnen geen examen doen.

 

Accreditatie

Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching & Therapie is aangesloten bij de Society of NLP. Deze opleiding en workshops zijn geaccrediteerd door het KTNO en erkend bij verschillende beroepsverenigingen waaronder:

 • BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument)

 • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

 • LVNG (Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen)

Daarnaast zijn wij aangesloten bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Dit register controleert ons op of we een goed opleidingsinstituut zijn, aan alle voorwaarden voldoen en geeft de mogelijkheid tot vrijstelling van btw.

 

Investering:

Deelname aan onze opleiding NLP Practitioner Coach Opleiding vraag een investering van   € 2.499,- In goed onderling overleg is het mogelijk gespreid te betalen. Inbegrepen zijn:

 

 • volledige manual,

 • uitgebreide vegetarische lunch,

 • onbeperkt koffie/thee en lekkere versnaperingen

 • deelname examen,

 • internationaal erkend NLP certificaat

 • inschrijvingskosten bij de Society of NLP

 

Indien je slaagt voor het examen zorgen wij ervoor dat je wordt ingeschreven als NLP Practitioner Coach bij de Society. 

 

Examen:

Om examen te mogen doen is een aanwezigheid van minimaal 80% vereist. De NLP Practitioner Coach opleiding zal worden afgesloten middels een praktijkexamen, een theorie-examen en een presentatie.

Mocht de student onverhoopt voor het theorie-examen lager dan een 5,5 scoren, bestaat de gelegenheid tot een eenmalige herkansing. Hiervoor wordt in onderling overleg een datum vastgesteld. Indien de student opnieuw niet minimaal een 5,5 behaald vervalt een verdere mogelijkheid tot herexamen.

 

Certificering:

Nadat je de opleiding goed hebt afgesloten ontvang je een internationaal erkend diploma afgegeven door Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching &Therapie onder toezicht van The Society of NLP van Richard Bandler. Na het behalen van het NLP Practitioner Coach diploma is het mogelijk je aan te melden bij de Society of NLP. Je ontvangt dan een certificaat ondertekend door Richard Bandler, daarmee ben je lid van deze internationale NLP Society. Tevens geeft je dit diploma toegang tot iedere NLP Master Coach Opleiding. Tevens is de opleiding geaccrediteerd door de KTNO 5110 voor 23 ECT's. 

 

Supervisie

Na het behalen van je diploma bestaat de mogelijkheid je te laten coachen en bijstaan bij het uitvoeren van een eigen praktijk. In overleg met elkaar vinden deze bijeenkomsten plaats.

 

Trainers

De hoofdtrainer is Jolanda Vleugel, tevens directeur van het Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching & Therapie. Jolanda is sinds 2000 werkzaam als coach, natuurgeneeskundig therapeut en trainer. Opgeleid en gecertificeerd (2004) door Richard Bandler & John Lavalle. Evenals de opleiding NLP Master Coach is dit programma ontwikkeld door Jolanda Vleugel. Volgens de richtlijnen van de ‘The Society of Neuro-Linguïstic Programming’ onder toezicht en instemming van Dr. Richard Bandler,

Naast het geven van trainingen en opleidingen op het gebied van NLP, NEI, Reiki, familie- en organisatieopstellingen geeft Jolanda ook verschillende bewustwordingscursussen en intuïtieve trainingen.

NLP Practitioner Coach Opleiding - januari 2024 
29 & 30 januari 2024
26 & 27 februari 2024
1
8 & 19 maart 2024
8 & 9 april 2024
13 & 14 mei 2024

10 & 11 juni 2024

2 & 3 september 2024

30 sept & 1 oktober 2024

28 & 29 oktober 2024

Investering:
€ 2499,-

Intervisie

De NLP Intervisieavonden zijn bedoeld voor NLP-ers die een NLP opleiding hebben gevolgd of als je een NLP Opleiding overweegt en wilt weten wat NLP inhoudt. De inhoud van deze avond krijgt vorm in samenspraak met de groep aanwezigen. Daarbij wordt actieve inbreng zeer op prijs gesteld. Heb je een casus dan kan die besproken worden. En persoonlijke ervaringen kunnen gedeeld worden. Een docent is aanwezig voor praktische en theoretische ondersteuning. 
Graag even aanmelden per mail als je aanwezig wilt zijn. Email: aanmelding@jolandavleugel.nl

 

Data
Lisette-17_bewerkt.jpg

Tijdens de NLP opleiding heeft Jolanda me bijzonder mooie technieken meegegeven die ik in mijn dagelijks leven kan toepassen. De NLP oefeningen zijn zo bijzonder krachtig. Jolanda is als coach en docent zeer kundig, weet direct tot de kern door te dringen en je te inspireren. Een prachtige ervaring en een mooie reis die voor mij nog verder gaat met de NEI opleiding. 

Lisette Kotte-Ketelaar
bottom of page