vogel creatief.jpg

NLP Master Coach Opleiding

NLP - Neuro Linquïstisch Programmeren

 

Ben je toe aan nog meer kennis, inzicht, uitbreiding van je vaardigheden en verdieping? Dan is de opleiding NLP Master Coach Opleiding de volgende stap. Deze Master biedt een nog indringender inzicht in iedere vorm van communicatie, handelen en gedrag. Je eerder opgedane kennis en vaardigheden uit de NLP Practitioner Coach opleiding worden tijdens de Master versterkt en geïntensiveerd. In de Master opleiding word je Meester in communicatie en gedragsverandering. Waardoor je nog beter in staat zult zijn in te gaan op onbewuste processen, overtuigingen, innerlijke dialoog en communicatie.

Daar waar de NLP Practitioner Coach opleiding jouw persoonlijke ontwikkeling en begrippen als communicatie, gedragsveranderingen, bewustwording en nieuwe zienswijzen centraal staan, staat de NLP Master Coach Opleiding voor verdieping, verbreding, en stabiliteit. Verdieping in de stof maar vooral ook verdieping in je onbewuste waarden en je identiteit. Hoe steviger je in contact komt met je motivatie en met je authenticiteit des te moeiteloze kan jij je leven invullen zoals jij dat wilt.

 

Doelstelling

Meesterschap betekent verbinden met je ware identiteit (autonomie) met bekwaamheid, vakmanschap en virtuositeit. Meesterschap komt je niet aanwaaien, het vraagt doorzettingsvermogen, passie en doelbewuste training/opleiding en oefening. Deze opleiding helpt je je eigen authentieke kracht en je VAK-manschap (Vaardigheid – Attitude – Kennis) te vergroten en in te zetten.

Deze opleiding is gericht op het ontwikkelen van je meesterschap in relatie tot de mogelijkheden van NLP, leren deze toe te passen en in het dagelijks leven te integreren. Door de technieken zelf te ondergaan krijg je ervaring in de werking ervan en de effecten op je gedrag.

In de Master opleiding verdiep je jouw NLP kennis, maak je nieuwe technieken eigen en leer je deze over te dragen aan anderen. Dat doen we vooral door veel te oefenen met de opdrachten. Het advies is dan ook om buiten de studiedagen om met je medestudenten regelmatig te oefenen. (zie opleidingsduur en studiebelasting)

In het kort:

 • Als NLP coach leer je de kennis, inzichten en vaardigheden van NLP uit te breiden en je nog verder te verdiepen en bekwamen.

 • Leer je eigen communicatieprogrammeringen te ontdekken en herkennen. Je leert je eigen overtuigingen, ervaringen en waarden bewust aan te wenden.

 • Je leert congruent te zijn met wat je als coach uitdraagt. ‘Walk your talk’. Als NLP coach werk je aan jezelf met de NLP vaardigheden.

 • Leer je de NLP technieken te verfijnen en hoe je deze technieken op jezelf en medestudenten kunt toepassen, om zo een zo neutraal mogelijk, in balans zijnde coach voor anderen te kunnen zijn.

Evenals de opleiding NLP Practitioner Coach is dit programma ontwikkeld door Jolanda Vleugel. Volgens de richtlijnen van de ‘The Society of Neuro-Linguïstic Programming’ onder toezicht en instemming van Dr. Richard Bandler, grondlegger NLP.

Programma NLP Master Coach opleiding

In de Master Coach komen meer specifieke modellen, vaardigheden en technieken van NLP aan bod. Meesterschap toepassen op je eigen leven is een belangrijk doel. De opleiding wordt aangeboden in maandelijkse blokken van twee aaneengesloten dagen. Tussen de opleidingsdagen wordt je geacht te oefenen en praktiseren van het geleerde. Het volledige programma overzicht vind je onder de volgende link:

 

De inhoud in het kort:

 • Waarden

 • Metaprogramma’s

 • Metaforen & Taalpatronen

 • Modelleren en strategieën

 • Hypnose

 • Rouw & verlies

 • Gezondheid en vitaliteit

 • En meer … De tijdlijn, lichaamscommunicatie, individuele begeleidingsprocessen, casusbespreking en systemisch werken komen uiteraard ook aan bod.

Niveau

De NLP Master Coach opleiding van Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching en Therapie heeft een HBO opleidingsniveau. Toelating vraagt een MBO, HBO of WO vooropleiding. Voor kandidaten die geen MBO vooropleiding of aanwijsbaar HBO denkniveau hebben, bieden wij de gelegenheid voor een mondelinge intake. Op grond van de verkregen informatie kan het mogelijk zijn alsnog te kunnen worden toegelaten tot deze opleiding.

 

Opleidingsduur en studiebelasting

De opleiding bestaat uit:

NLP Master Coach Opleiding:  12 dagen - 24 dagdelen - 7 maanden. 

De tijdsinvestering bestaat, naast de opleidingsdagen, uit een reeks oefenavonden/ middagen (intervisiegroepen), gemiddeld 8-10 dagdelen. Literatuur- en manualstudie gemiddeld 20 uur. Gedurende de opleiding werk je aan een modeleeropdracht en neemt 100 – 150 uur in beslag.

 

Tijden en locatie

De opleidingsdagen starten om 9.30 uur en eindigen rond 17.00 uur, de opleidingslocatie is gelegen aan Kerkstraat 7,6561 CC te Groesbeek.

 

Aanwezigheidscriteria

Het is in principe niet mogelijk om gemiste dagdelen op een ander moment in te halen. Daarin speelt niet alleen je eigen ontwikkeling maar ook de ontwikkeling van het groepsproces een rol. Studenten dienen minimaal 80 % van de totale opleidingstijd aanwezig te zijn. Indien de student om dwingende redenen moet missen bestaat de mogelijkheid tot aanvullende opdrachten. Studenten die meer dan 5 dagdelen hebben gemist, kunnen geen examen doen.

 

Accreditatie

Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching & Therapie is aangesloten bij de Society of NLP. Deze opleiding en workshops zijn geaccrediteerd door het KTNO en erkend bij verschillende beroepsverenigingen waaronder:

 • BATC (Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument)

 • VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze)

 • LVNG (Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen)

Daarnaast zijn wij aangesloten bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Dit register controleert ons op of we een goed opleidingsinstituut zijn, aan alle voorwaarden voldoen en geeft de mogelijkheid tot vrijstelling van btw.

 

Investering:

Deelname aan onze opleiding NLP Master Coach Opleiding vraagt een investering van

€ 1.699,-

Inbegrepen zijn:

 • volledige manual,

 • uitgebreide biologische vegetarische lunch, onbeperkt koffie/thee,

 • deelname meesterschapsproef,

 • deelname examen,

 • internationaal erkend NLP certificaat

 • inschrijvingskosten bij de Society of NLP.

 

Indien je slaagt voor het examen zorgen wij ervoor dat je wordt ingeschreven als NLP Master bij de Society.

Als extra geeft je deelname je tevens het recht om gratis de workshop familieopstellingen te volgen. 

Examen:

Deze opleiding sluit je af middels een presentatie, ook je modeleeropdracht die je gedurende je opleidingsjaar maakt weegt mee. Er is geen theorie-examen, wel is een aanwezigheid van minimaal 90% vereist.

 

Certificering:

Nadat je de opleiding goed hebt afgesloten ontvang je een internationaal erkend diploma afgegeven door Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching &Therapie onder toezicht van The Society of NLP van Richard Bandler. Na het behalen van het NLP Master Coach diploma is het mogelijk je aan te melden bij de Society of NLP. Je ontvangt dan een certificaat ondertekend door Richard Bandler, daarmee ben je lid van deze internationale NLP Society.

 

Trainers

De hoofdtrainer is Jolanda Vleugel, tevens directeur van het Opleidingsinstituut voor Integrale Coaching & Therapie. Jolanda is sinds 2000 werkzaam als coach, natuurgeneeskundig therapeut en trainer. Opgeleid en gecertificeerd NLP- trainer (2004) door Richard Bandler & John Lavalle. Naast het geven van trainingen en opleidingen op het gebied van NLP, N.E.I., familie- en organisatieopstellingen geeft Jolanda ook verschillende bewustwordingscursussen en intuïtieve trainingen.

 

Data: 2021

 

"NLP bij Jolanda Vleugel was voor mij bijzonder door de persoonlijke aanpak en diepgaande kennis van de NLP stof."
Theo Bolder
 
 
 
 
 
 
 
Anneke ter Horst
"Een fantastische opleiding, nog weer meer is duidelijk geworden wat communicatie teweegbrengt. Zowel naar ons zelf als de buitenwereld. Als je niet te tevreden bent met wat je doet, doe het dan anders, dit is echt mogelijk!" 
"Het vuurlopen heeft mij het gevoel gegeven dat als je je focust op je doel alles mogelijk is."
Anneloes Pos
Gemmideld cijfer gegeven door NLP Master studenten

9

0.jpeg
Ik heb in 2017/2018 de NLP Master Coach opleiding gevolgd bij het Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel in Groesbeek. De opleiding biedt veel praktijk om het geleerde te oefenen en de sfeer is erg relaxt met een super verzorgde biologische maaltijd. Dus zoek je een geweldige NLP ervaring dan beveel ik Jolanda Vleugel van harte aan.
Henrie Berens