top of page

Inschrijven

Bijscholing Kanker (NEI en systemisch) - 18 & 19 maart 2024

00354
€370,00
Uitverkocht
1
Productgegevens

Bijscholing Kanker (NEI en systemisch)

In deze bijscholingsdagen leer je via een NEI protocol dit thema te testen én tegelijkertijd leer je systemisch naar ziektes te kijken.

De lesdagen zijn van 9.30 uur tot 16.30 uur, de locatie is Kerkstraat 7 te Groesbeek

Om deel te kunnen nemen aan deze dagen is een NEI en Systemisch Werken diploma vereist.

‘Je hebt een lichaam gekregen dat nagenoeg alles aankan; het is je geest die nog moet worden overtuigd’

Vince Lombardi

Deze tweedaagse scholing behandelt én het NEI-kankerprotocol én leert je werken met systemische interventies die toepasbaar zijn voor het werken met cliënten met kanker.

De Griekse arts, Hippocrates (460-370 v.Chr.), was de grondlegger van de Westerse geneeskunde. Zijn benadering was dat gezondheid van het menselijk lichaam, zelf in staat is tot vermogen van zelfherstel.

Van groot belang is dat ons afweersysteem optimaal kan functioneren.

En in plaats van ons af te vragen hoe we de kankercellen kunnen vernietigen is een meer belangrijke vraag: Wat is de oorzaak van kanker’?

De oorzaak van kanker is een disbalans in het systeem. Ergens in de cyclus van de vijf elementen is de energietoevoer onderbroken en ontstaat er een disbalans. Verminderde energie veroorzaakt een reactie in het lichaam. Het lichaam signaleert het probleem van verminderde energie en reageert daarop met een signaal vanuit de hypothalamus. Deze geeft een hormoon af dat ervoor zorgt dat bepaalde cellen zich tijdelijk moeten uit schakelen om energie te besparen. Wanneer dit gebeurt wordt er tijdelijk geen zuurstof meer in de cel opgenomen en krijgen de cellen geen brandstof meer. Ook gaan er geen gifstoffen meer uit de cel. De bijnieren maken cortisol aan waardoor het immuunsysteem nog meer wordt onderdrukt.

Herstel van de energiestroom binnen de vijf elementen is van groot belang bij behandeling van kanker. De NEI-therapeut en Systemische coach heeft meerder mogelijkheden binnen het protocol om cliënten met kanker te ondersteunen, inzicht te geven in hun proces en het zelfhelend vermogen en immuunsysteem te activeren en stimuleren.

We gaan kijken naar wat systemisch de definitie van gezondheid is.

Gezond zijn betekent dat je niet lijdt, last hebt van kwalen of chronische aandoeningen. We willen allemaal gezond zijn, gezond oud worden. Wat we hebben buitengesloten is dat we het moeilijk kunnen verdragen zelf te lijden, maar vooral ook onze dierbaren te zien lijden. In onze huidige maatschappij hebben we het lijden (en de dood) buitengesloten door anderen verantwoordelijk te maken voor ons lijden. We hebben het uit handen gegeven aan artsen, farmaceutische bedrijven, healers, therapeuten en zorginstellingen.

Vanuit systemisch perspectief bekeken is ziekte een onderdeel van het familiesysteem, een uiting van het lichaam om iets dat in het familiesysteem gezien wil worden zichtbaar te maken. Ziekte als boodschapper dus, met informatie om je dichter bij jouw kern te brengen en in verbinding met jouw levensstroom. Het is er dus niets voor niets. Het is een van de systemische wetten dat alles gezien wil worden.

Dus het is van groot belang hoe we de ziekte en ziek zijn ervaren. Bij het startgesprek kun je vragen stellen over hoe iemand de ziekte ervaart. Want hoe men de ziekte ziet is bepalend voor hoe je men de genezing ervaart. Dit komt uitgebreid in het protocol aan bod. Vanuit familiepatronen en/of collectieve patronen kan ziekte als een last ervaren worden, iets waar je zo snel mogelijk vanaf moet komen, iets waar je mee in gevecht gaat en wat je moet verslaan. Het perspectief op ziekte kun je veranderen naar ‘luisteren en ontrafelen wat de boodschap’. Oftewel: ziekte als symptoom van iets anders met een diepere boodschap. Wat wil zichtbaar worden?

Gezondheid wordt dan ervaren als de verstrikkingen wegvallen en we onszelf openstellen voor de liefde en stroming van het grotere geheel. Gezond zijn voor onszelf en de generaties die na ons komen.

‘Men spreekt over het gezond zijn en blijven als we leven in overeenstemming met de liefde. Ziektes zijn afwijkingen van de liefde die alles liefheeft en wil zoals het is’.

Bert HellingerBewaar dit product voor later

Naam website

bottom of page