vogels%20in%20formatie%20_edited.jpg

Biotensorcursus

Praktisch leren werken met een biotensor.

 

Neuro Emotionele Integratie, in het kort NEI, is ontwikkelt door arts Roy Martina. Ontstaan uit de reguliere psychotherapie in combinatie met o.a. NLP en Oosterse Geneeswijzen. Zo maakt NEI bijvoorbeeld gebruik van dezelfde energiebanen als een acupuncturist en er wordt gewerkt met de subtiele energie van de chakra's. N.E.I. bestaat in zijn huidige vorm ruim 20 jaar in Nederland.

NEI is een methodiek om het onbewuste, bewust te maken. Veel van we hebben ervaringen zijn we vergeten of hebben we weggestopt. Deze ervaringen, emoties of gebeurtenissen, liggen opgeslagen in ons onderbewustzijn als onverwerkte emoties waardoor er sprake kan zijn van incongruentie tussen bewustzijn en onderbewustzijn. Zo ontstaat er een disbalans wat er toe kan leiden dat we minder goed gaan functioneren.

Hierdoor kunnen er symptomen of klachten ontstaan welke weer resulteren in stress welke uiteindelijk via de geest zijn invloed heeft op het fysieke lichaam. Elke emotie die niet wordt verwerkt blijft onbewust zijn invloed uitoefenen. Dat uit zich bijvoorbeeld in:

Ongewenst Gedrag:

Je wilt het één maar doet het ander. Je acties zijn niet congruent met wat je eigenlijk wilt. Bijvoorbeeld: Je wilt stoppen met roken maar het lukt je niet, je wilt zelfverzekerd overkomen maar bij discussies laat je niet horen dat je er bent.

 

 

 

 

 

 

Ongewenst Gevoel:

Je wordt ‘overvallen’ door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst, depressie, verdriet, boosheid, eenzaamheid. Wat vaak leidt tot:  leer – en concentratie-problemen, stress of slapeloosheid.

 

Fysieke Klachten:

Ons onbewuste overlevingsmechanisme zal alles doen ons te beschermen tegen pijnlijke ervaringen. Dit kan zelfs zover gaan dat dit zich uit in fysieke reacties zoals: hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out en andere chronische klachten.

Neuro Emotionele Integratie is een methode om onverwerkte incidenten, trauma’s, emotionele problemen of lichamelijke klachten op een vriendelijke manier definitief op te lossen. Doorgaans zijn lange praatsessies niet nodig en ook is het niet nodig opnieuw door het geleden trauma heen te gaan. NEI- sessies zijn maar zelden sterk emotionele zittingen. Juist om die redenen ervaren  mensen NEI- therapie als een zeer prettige therapievorm. Zeker voor kinderen is deze zachte manier van werken aan blokkaden/problemen een mooie methode/werkvorm.

Module 1       

Werken met de Biotensor (basistechnieken) en energetisch testen

Cursusduur 1 dag van 9.30 – 16.00 uur

Prijs: € 198,- incl. manual en biotensor!

Ben je al in het bezit van een biotensor? Gebruik bij je inschrijving dan deze kortingscode:

N31810tensor

Doelstelling

Tijdens deze basiscursus leer je praktisch om te gaan met de biotensor. Een biotensor is een uiterst gevoelig meet- en testinstrument. Dat gebruikt wordt als verlengstuk van het onderbewuste weten en kan bij bepaalde vraagstellingen zichtbaar aangeven wat de antwoorden zijn. Je leert hoe je de biotensor kunt gebruiken voor het testen van kinderen en volwassenen, maar ook voor je werkplek, woonomgeving, medicijnen, verslavingen etc. Met de biotensor kan je eerst onderzoek doen om vast te stellen wat de oorzaak is van het klacht. Eigenlijk is alles uit te testen.

Data 2020/2021: 

​​

  • 5 mei 2021

  • 27 mei 2021

  • 13 september 2021

  • 17 januari 2022

Deze module wordt in Groesbeek door Judith de Haas & Lenneke van de Meulengraaf gegeven. 

 

Vervolg na biotensorcursus

Na de biotensorcursus is het de mogelijkheid verder te gaan met een volgende module van de NEI Coach Opleiding. 

Je kunt ervoor kiezen om verder te gaan met module 2 - 1 dag, of met module 3 - 6 dagen verdeeld over 3 blokken van 2 dagen.

Wil je meer weten over de  NEI Coach Opleiding?

Module 2       

Emotionele Balans

Cursusduur 1 dag van 9.30 – 16.00 uur

Prijs: € 198,

 

Doelstelling

In deze module leer je eenvoudige en effectief met emotionele stress om te gaan en balans te creëren tussen lichaam en geest. Je leert werken met de verschillende acupunctuurpunten en het toepassen van een tapmethode die helpt met het loslaten van deze blokkades.

Data 2020/2021:

  •    28 mei 2021

  • 14 september 2021

  • 18 januari 2022

 

Deze module wordt in Groesbeek door Judith de Haas &  Lenneke van de Meulengraaf gegeven.